Gazdaság

Országszerte épülnek a speciális játszóterek

Az integrációt segíti a fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatásának biztosítása, a vállalati jó gyakorlatok terjesztése és a társadalmi szemléletváltás elősegítése

Immár harmadik éve épülnek olyan, úgynevezett inkluzív játszó­terek, amelyek a fogyatékkal élő emberek támogatását és a társadalomba történő beilleszkedését segítik.

Országszerte épülnek a speciális játszóterek
Nyolc befogadó játszópark épült hazánkban a fogyatékossággal élőknek
Fotó: Szerencsejáték Zrt.

„Felelős állami vállalatként kiemelt hangsúlyt fektetünk a fogya­tékossággal élő gyermekek integ­rációjának ügyére, ezért is csatlakoztunk négy évvel ezelőtt az európai nemzeti lottótársaságokat tömörítő Európai Lottótársaságok Szövetsége és az Európai Fogyatékosügyi Fórum közös megállapodásához, amely a fogyatékossággal élők társadalomba való beilleszkedésének elősegítését határozta meg kiemelt céljaként” – nyilatkozta lapunknak Rosner Imre, a Szerencsejáték Zrt. karitatív osztályának vezetője. Mint mondta, az integrációhoz a következő négy területen kívántak hozzájárulni: a fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatásának biztosítása, támogatások biztosítása, vállalati jó gyakorlatok terjesztése és a társadalmi szintű szemléletváltás elősegítése. Kiemelte, hogy Magyarországon mintegy egymillió fogyatékossággal élő ember él – európai uniós szinten több mint nyolcvanmillió. Az osztályvezető felhívta a figyelmet, hogy a Nagykarácsony sorsjegy megvásárlásával idén is bárki hozzájárulhat újabb akadálymentes, befogadó játszóterek építéséhez, ahol ép és fogyatékossággal élő gyermekek játszhatnak közösen. Az akció immár harmadik éve zajlik, az elmúlt két évben már nyolc befogadó játszótér készült el országszerte – tette hozzá. Budapesten négy helyen várják a gyerekeket, míg vidéken Miskolcon, Sopronban, Pécsen és Veszprémben készültek el a játszóterek. A játék összeköt! nevű programunk keretén belül olyan játszóterek épülhetnek, ahol valamennyi fogyatékossági csoporthoz tartozó gyermek megtalálhatja a számára könnyedén használható játékot, található példálul olyan hinta, amelyet kerekesszékes fiatalok is tudnak használni, olyan mászóka, amelyre mozgáskorlátozottak is fel tudnak jutni – zárta szavait Rosner Imre.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom