Gazdaság

Karácsonyra kiszabadul az előzetesből „Bróker Marcsi”

Nem rendelnek el kényszerintézkedést

Két héten belül távozik az előzetesből a Kun-Mediátor Kft. tizenkét- milliárdos csalással vádolt egykori vezetője, D. Sándorné, azaz „Bróker Marcsi” – tudta meg a Népszava.

Mivel december 16-án lejár az előzetes letartóztatásban tölthető három év, kiengedik D. Sándornét, aki így a karácsonyt már otthon töltheti. Az ügyet tárgyaló Szolnoki Törvényszék azt közölte, hogy a letartóztatás a törvényi maximum elérése miatt szűnik meg. A lap azt írta, a bíróság tájékoztatása ugyanakkor arról is szól, hogy eddig „nem érkezett ügyészi indítvány arra vonatkozóan, hogy a Szolnoki Törvényszék más kényszerintézkedést – bűnügyi felügyeletet – rendeljen el” a vádlottal szemben. Ez azt is jelenti, hogy Bróker Marcsinak sem házi őrizettel, sem az egykori lakhelyelhagyási tilalommal nem kell számolnia a kiengedése után, illetve elektronikus nyomkövető eszközt sem kell viselnie. Ismert, a nőt csaknem másfél éves bujkálás után, nemzetközi elfogatóparancs alapján, a közép-amerikai Belize-ből hozták haza. Bróker Marcsi ellen 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. Korábbi elmondása szerint ártatlan, bár hibázott, a vád pedig szerinte tozított adatokon alapult. A sértetteket ért károk közt volt több száz millió forintos és százezer forint körüli is.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom