Gazdaság

Újabb hosszabbítás a mentorprogramban

Már csupán néhány hely maradt, ezért aki még nem tette meg, annak érdemes mihamarabb elkezdenie a jelentkezéshez szükséges ügyintézést

A nagy érdeklődés és három új mentor csatlakozása miatt december 13-ig meghosszabbította a beszállítói és külpiaci mentoráltak jelentkezési határidejét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

Újabb hosszabbítás  a mentorprogramban
A mentorálást vállaló cégek felelősséget éreznek a gazdaságért
Fotó: AFP/Image Source/Nyla Sammons

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram második körös mentorált toborzást hirdet december 13-ig – mondta lapunknak Balla Gergely, a program projektvezetője. Kiemelte, hogy a második kört a nagy érdeklődés és három új mentor vállalat csatlakozása tette szükségszerűvé, a vállalatok az alábbiak: a Fővárosi Vízművek Zrt. (beszállítói mentor Pest megyében), a Paks II. beruházás beszállítófejlesztésért is felelős PIP Nonprofit Kft. (beszállítói mentor Tolna megyében) és az Adval Tech (Hungary) Kft. (beszállítói mentor Tolna megyében). Jelentkezni a megadott időpontig országosan mind külpiaci, mind beszállítói mentoráltnak lehetséges.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az értékeléseket két szakaszban végzi, az első szakaszban a 2019. november 29-ig beérkezett jelentkezéseket, a második szakaszban a 2019. december 13-ig beérkezett jelentkezéseket értékeli. Balla Gergely hozzátette, hogy már csupán néhány hely maradt, így annak, aki még nem tette meg, érdemes mihamarabb elkezdeni az ügyintézést.

Alapvetően ez egy önkéntes tevékenység, a mentor cégek azért vállalják, mert felelősséget éreznek a gazdaságért, és szeretnék a kevésbé tapasztaltakat segíteni – mondta a Magyar Hírlapnak egy korábban adott interjúban a projektvezető. Tehát az ő befektetett energiájuk később egy jól működő gazdasággal térül meg.

A segítségen túl természetesen üzleti kapcsolat építésére is jó lehetőséget nyújt a csoportos mentorálás keretében megvalósuló beszállítói és külpiaci mentorálás.

A tervek szerint 2020 januárjában indulhat el a beszállítói és a külpiaci mentorálás, ami 2020 decembe­rében ér véget. Maga a folyamat egy értékeléssel és egy egyéni fejlesztési terv kidolgozásával indul majd, azt követi az e-learning, a csoportos mentorálási alkalmak és az egyéni tanácsadások.

Kapcsolódó írásaink

A hazai cégek nyitottak a tanulásra

ĀA mentorálás célja, hogy erősödjön a vállalkozói tudatosság és együttműködés, ezáltal csökkentve a tudás és tapasztalat hiányából adódó versenyhátrányokat

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom