Gazdaság

A kormány gazdaságpolitikája a fiskális fegyelmen alapul

Csökken a vállalkozások adóterhe

A költségvetési hiány, az államadósság csökkentése a tervnek megfelelően alakul – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tegnap az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságában, hozzátéve, hogy a kormány gazdaságpolitikája a fiskális fegyelmen alapul.

A kormány gazdaságpolitikája a fiskális fegyelmen alapul
Palkovics László
Fotó: MH

Miniszteri meghallgatásán a gazdasági tárca vezetője kiemelte, Magyarországon 2010 óta folyamatosan csökken a vállalkozások adóterhe. Az Európai Unió­ban, így Magyarországon is a gazdaság gerincét a kis- és középvállalkozások adják, a magyar kkv-k fejlesztése területén még sok teendő van – tette hozzá. A tárcavezető hétfőn a gazdasági bizottság meghallgatásán arról is beszélt, hogy Magyarországon magas hozzáadott értékű beruházások valósulnak meg. Az ipar által előállított hozzáadott értékben a high-tech szektor részaránya megközelíti a hetven százalékot, ami Németország szintjével azonos. Lengyelországban ez az arány húsz százalék – mondta. Palkovics a jelentős eredmények közé sorolta, hogy 2019 második negyedévében 833 ezerrel többen dolgoztak, mint 2010-ben, ezzel együtt a vállalati adóterhek jelentősen csökkentek. Magyarországot befektetéstámogató, kiszámítható környezet jellemzi, a társasági adó a régióban a legalacsonyabb – hívta fel a figyelmet az innovációs és technológiai miniszter. Az intézkedésekkel a gazdaság növekedése 2018-ban több mint ötszázalékos volt, az ország teljesítményét a nemzetközi hitelminősítők is elismerik.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom