Gazdaság

Az egészség egy jó gazdaság alapja

Immár huszonegyedik alkalommal rendezték meg a HBLF (Hungarian Business Leaders Forum) Pénzügyi Csúcstalálkozót. A tegnap tartott esemény fő témája volt az új technológiák és finanszírozási lehetőségek az egészségügyben.

Az egészség egy jó gazdaság alapja
Banai Péter Benő: Jelentős mértékben nő az aktivitási ráta, a fejlődéshez elengedhetetlen a képzett munkaerő
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A 2005-ben útjára indított Pénzügyi Csúcstalálkozó-sorozat célja, hogy platformot és partnerséget biztosítson a politika, a gazdaság és a civil társadalom számára az előremutató gazdasági folyamatok megvitatására. Az idei konferencián a résztvevők a legjobb nemzetközi és hazai gyakorlatokat osztották meg egymással az egészségügyi innováció terén.

Az esemény magyar és nemzetközi szakértői a gazdaság, ipar és egészségügy meghatározó személyiségei voltak. Az egészségügy kapcsán téves az olyan jellegű megközelítés, ami vagy csak a pozitívumokról, vagy csak a negatívumokról szól – mondta a konferencián tartott előadásában Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár.

Az elmúlt években a magyar gazdaság növekedése nemcsak az unió átlagos ütemét haladta meg, hanem a visegrádi országokét is. Az államtitkár kiemelte, hogy a növekedéshez elengedhetetlen a képzett munkaerő, valamint a munkavállalók egészségi állapota. Természetesen az is számít, hogy a foglalkoztatottak milyen jellegű, milyen hozzáadott értékű munkát képesek végezni. Ha pozitív ábrákat kellene ismertetnünk, akkor a munkaerőpiaci fordulatokról be lehetne mutatni, hogy Magyarországon az aktivitási ráta nő a legjelentősebb mértékben. Ez volt az egyik legmeghatározóbb tényező a magyar gazdaság növekedése szempontjából – tette hozzá.

Hangsúlyozta: ha az egészségügy helyzete javul, az nem csak az egyének számára jelent előrelépést. A rangos eseményen előadást tartott többek között Iain Lindsay brit nagykövet, Rózsa Balázs orvos, az idegtudományok doktora és Lázár János, a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos, aki a magyar társadalom egészségügyi helyzetéről és a magyar egészségügy jövőjéről is beszélt

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom