Gazdaság

A jó válasz: digitalizáció

A Digitális Jólét Programra elsősorban olyan vállalkozások jelentkezését várják, amelyek a versenyképességüket erősítő fejlesztéseket szeretnének megvalósítani

Már regisztrálhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások a Digitális Jólét Programra (DJP), az igényelt összeg tíz- és ötszázmillió forint között lehet.

A jó válasz: digitalizáció
Hazánk erős az informatikai és telekommunikációs infrastuktúra kiépítettségében
Fotó: MH

A DJP-re elsősorban nem informatikai cégek jelentkezését várják, hanem olyan vállalkozásokét, amelyek a versenyképességüket erősítő digitális fejlesztéseket szeretnének megvalósítani – hívta fel a figyelmet Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára egy tegnapi sajtótájékoztatón. Azoknak a kkv-knak és startupoknak érdemes pályázniuk, amelyeknek céljai illeszkednek a DJP stratégiai céljaihoz, a digitális infrastruktúra, a digitális kompetenciák és a digitális gazdaság fejlesztéséhez, valamint a digitális állam megteremtéséhez – tette hozzá az államtitkár. Schanda Tamás hangsúlyozta, Magyarország erős az informatikai és telekommunikációs infrastruktúra kiépítettségében.

Solymár Károly Balázs, az ITM helyettes államtitkára elmondta: a tőkeprogramra a közép-magyarországi régión kívüli vállalkozások jelentkezhetnek, a befektetés időtartama kettő és hét év közötti, a befektető ötven százaléknál nem szerez nagyobb részesedést.

A program annak a gyűjteménye, hogy Magyarország kormányának mit kell tennie azért, hogy hazánk minden polgára, illetve a kis- és középvállalatok is a digitális változások nyertesei legyenek – mondta lapunknak egy korábban adott interjúban Gál András Levente, a DJP szakmai vezető­je. Kiemelte: a digitalizáció minden területet átír, köztük a kereskedelmet, a vendéglátást és az agráriumot is. Magyarország kormánya felismerte a digitális átalakulás jelentőségét, és minden eszközzel fel szeretné erre készíteni a polgárokat és a vállalkozásokat. Egy felelős kormányzatnak proak­tívan kellett válaszolnia a kihívásokra, így 2015 végén az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció, az InternetKon eredményei alapján megszület­hetett a DJP.

Kapcsolódó írásaink