Gazdaság

Innováció mint szemléletmód

A Fiatal Vállalkozók Hete eseménysorozat célja, hogy bemutassa a vállalkozói és üzleti létet, és ezzel a fiatalokat ösztönözze vállalkozásokra

Az innováció minden vállalkozást versenyképesebbé tesz – többek közt erre is szeretné felhívni a figyelmet a november 18. és 22. között, immár tizenkettedik alka­lommal megrendezett Fiatal Vállalkozók Hete.

Innováció mint szemléletmód
Barátok, leendő üzlettársak és kollégák találhatnak egymásra a fórumon
Fotó: FIVOSZ

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) által rendezett esemény célja, hogy bemutassa a vállalkozói és üzleti létet, és ezzel fiatalok tömegét inspirálja vállalkozások indítására. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Tagjaink a rendezvényeinken hasonló érdeklődéskörrel bíró fiatalokkal találkozhatnak, így barátokat, kollégákat és üzlettársakat is szerezhetnek – mondta lapunknak Inotay Petra, a FIVOSZ Alapítvány kuratóriumi elnöke. Kiemelte: folyamatos fejődést biztosítunk számukra rendezvényeink által, aki vállalkozni szeretne, inspiráló előadásokat hallgathat a Fiatal Vállalkozók Hetén, aki pedig tanulni szeretne vagy új ismereteket elsajátítani és ötleteket gyűjteni, annak a FIVOSZ Estek elégíthetik ki ezen igényeit. A FIVOSZ tagság rengeteg hasznos előnnyel is jár, a vállalkozó fiatalok különböző szolgáltatásokat tudnak kedvezményesen igénybe venni az országban egyedülállóan.

A november 18-án kezdődő eseménysorozaton a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) kiemelt szakmai támogatóként vesz részt. Elsősorban az innováció fontosságára hívják fel a fia­tal vállalkozók figyelmét, valamint tanácsokkal szolgálnak a résztvevőknek – írta az eseményt beharangozó sajtóközleményében az NKFIH. A kormány által november elején elfogadott, a kis- és középvállalkozók megerősítését célzó új stratégia egyik alappillére az innovációs képesség fejlesztése. Ezt támogatja a vállalkozóbarát szabályozási és adózási környezet kialakítása, a kapcsolódó adminisztratív terhek csökkentése, valamint az üzleti környezet és az e-kormányzat fejlesztése.

„Szeretnénk, ha beépülne a köztudatba, hogy a cégek számára az innovatív gondolkodásmód a lehető legjobb befektetés – mondta Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke. Kiemelte: a hazai tapasztalatok egyelőre azt mutatják, hogy a magyar vállalkozó ma még leginkább akkor gondolkodik el az innováció lehetőségén, ha megjelenik egy számára közvetlen forrást biztosító pályázati kiírás. Én azt gondolom, az innováció akkor jelent igazi perspektívát, ha általános szemléletmódként, változás- és megoldás-orientált filozófiaként jelenik meg a cégek életében.”

A FIVOSZ országos rendezvényén 2019-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem is képviselteti magát, valamint olyan neves vállalkozások is megjelennek, mint a Wizz Air, a Mogyi, a Béres Gyógyszergyár Zrt, az OTP Bank, a Gundel, az Ericsson, a Continental, a Master Card vagy a kalocsai székhelyű EMIKA Zrt., amelyek szintén beszámolnak majd az innovációs lehetőségekről, tapasztalataikról.

Kapcsolódó írásaink

Egyre elismertebbek a női vállalkozók

ĀA fiatal hölgyek oldaláról nem érzékelhető a félelem attól, hogy a másik nem képviselői nem ismerik el az érdemeiket, és a fiatal férfiak sem tanúsítanak elutasító hozzáállást

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom