Gazdaság

Hídvizsgálat miatt zárták le a Lánchidat

 Szombat este 7 óráig lezárták a Lánchidat a felújításhoz szükséges előzetes hídvizsgálat miatt. Reggeltől csak a gyalogosok használhatják a hidat, az autó- és buszforgalom szünetel, a buszok módosított útvonalon közlekednek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Hídvizsgálat miatt zárták le a Lánchidat
Reggeltől csak a gyalogosok használhatják a hidat, az autó- és buszforgalom szünetel
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A 16-os autóbusz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között jár, nem érinti a Széchenyi István tér és a Deák Ferenc tér közötti megállókat. A 16B autóbusz szombaton egyáltalán nem közlekedik. A budai Vár ebben az időszakban a belváros felől a Széll Kálmán tértől érhető el közösségi közlekedéssel.

A 105-ös autóbusz az Erzsébet hídon át közlekedik, egyik irányba sem érinti a Széchenyi István tér megállót, és a budai végállomása felé a Hild tér megállóhelyet sem. Terelt vonalszakaszán a 105-ös buszra a Gyöngyösi utca felé az 5-ös busz Döbrentei tér és Március 15. tér megállójában, majd az Eötvös téri villamospótló-megállóban, az Apor Vilmos tér felé a 9-es busz Deák Ferenc tér, valamint a 8E busz Ferenciek tere, Március 15. tér és Döbrentei tér megállójában lehet felszállni.

Kapcsolódó írásaink

Időhúzó manőverek Czeglédy Csabától

ĀPéntekre tervezte a büntetőbíróság a bűnszervezet irányítójaként költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba kihallgatását, ám ő egy eljárási hibára hivatkozva tárgyalása elhalasztását kérte