Gazdaság

Budapest a legszebb ötven között

Utazási szakírók véleménye alapján került az előkelő, tizenhatodik helyre a magyar főváros

Újabb rangos elismerésben részesült Budapest. Ezúttal az egyik legnagyobb utazási portál választotta a világ ötven legszebb városa közé, méghozzá olyan városokat lehagyva, mint Tokió, Athén vagy Madrid.

Budapest a legszebb ötven között
Budapestet jellegzetes panorámája is a legkedveltebb úti célok között tartja
Fotó: MH/Katona László

A szépség, a megfizethető árak és az egyedülálló báj nagyszerű kombinációja – jellemezte a magyar fővárost Marianne Zitting finn újságíró az egyik legnagyobb utazási weboldal, a FlightNetworks oldalán. A világhírű utazási oldal tegnap összeszedte a világ ötven legszebb városát, a lista tizenhatodik helyén pedig Budapest található, olyan városokat maga mögé utasítva, mint Isztambul, Madrid, Tokió, Athén és Dubaj.

A régiónkból egyedül Prága előzte meg a fővárost, míg a lista elején Párizs áll, mögötte következik New York, majd London. A portál ajánlójában kiemeli a neogótikus építészetet, a gazdag történelmünket, a barátságos embereket. Felhívták a figyelmet a várost kettészelő Dunára, a panorámára. Mint írják, a magyarok joggal lehetnek büszkék a Parlament lenyűgöző épületére, amelyre remek kilátás nyílik a város több pontjáról. Természetesen a vár és a Halászbástya sem maradhatott ki a „Ki ne hagyja!” helyek közül.

A FlightNetworks több mint ezer utazási szakírót, bloggert és utazási irodai szakembert kérdezett meg a világ minden részéről.

Budapest nem először kapott ilyen elismerést idén, februárban hazánk központja nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat – közölte a European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet levélben Tarlós István volt főpolgármesterrel. A dokumentum szerint január 15. és február 5. között több mint félmillióan voksoltak kedvenc európai úti céljukra, és a közönségszavazáson a magyar főváros lett az első. A Budapestre adott szavazatok 77 százaléka Magyarország határain kívülről érkezett, főként az Egyesült Királyságból, az Amerikai Egyesült Államokból, Németországból, Franciaországból, Ausztriából és Olaszországból.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom