Gazdaság

Több napelemparkot is üzembe állított a Mol

Százhalombattán az olajfinomító területén, Tiszaújvárosban és Füzesgyarmaton állított üzembe napelemparkot, összesen 18,4 megawatt teljesítménnyel a Mol - közölte pénteken, Százhalombattán a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója.

Több napelemparkot is üzembe állított a Mol
Átadták a Mol százhalombattai napelemparkját
Fotó: MTI / Máthé Zoltán

 Ratatics Péter a Dunai Finomítóban épült napelempark átadása alkalmából ismertette: a százhalombattai 6,71 megawattos napelemparkkal kiegészülve a három telephely több mint kilencezer háztartás éves villamosenergia-igényét képes fedezi.

A Százhalombattán most átadott napelempark 14,5 hektáron 23 562 napelempanel beüzemelésével indult el.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy az innovatív, megújuló technológia fejlesztés része a Mol 2030 stratégiájának, amely ezúttal barnamezős telepítéssel a Mol ki nem használt ipari területein valósult meg.

Ratatics Péter jelezte, hogy a három saját beruházásban épült napelempark mellé az olajcég megvásárolt Fehérgyarmaton egy öt megawattos napelemparkot is.     Az átadás alkalmából kiadott közleményében a Mol ismerteti: immár négy napelemparkja összesen 11 500 tonna szén-dioxid-kibocsátást vált ki évente, ami mintegy 2500 gépjármű kibocsátásával egyenértékű.

Ratics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Mol 6,71 megawatt teljesítményű napelemparkjában
Ratatics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Mol 6,71 megawatt teljesítményű napelemparkjában
Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Kapcsolódó írásaink