Gazdaság

A mezőgazdasági támogatások csökkentéséta vidékfejlesztés szenvedné meg leginkább

A források szinten tartása minimumelvárás

Magyarország annál nagyobb csökkenést nem tud elfogadni, mint amennyit az Egyesült Királyság az Európai Unióból történő kilépése indokol, ezért a Közös Agrárpolitika (KAP) forrásainak jelenlegi szinten tartása minimumelvárás – közölte Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a mezőgazdasági és halászati tanács tegnapi, luxembourgi ülésén.

Az államtitkár az agrártárca tegnapi közleménye szerint hangsúlyozta, legfeljebb a brit kilépéssel indokolható csökkenést tud elfogadni. Emlékeztetett, az Európai Bizottság javaslata szerint Magyarországon a jelenlegi programozási időszakhoz képest összehasonlító áron közel 17 százalékkal csökkennének a KAP-források a 2021–2027 közötti időszakban. A vidékfejlesztés szenvedné el a legnagyobb forrásvesztést. Varga Judit igazságügyi miniszter szintén Luxembourgban tegnap azt mondta, hazánk számára teljesen elfogadhatatlan az unió soros elnökségét betöltő Finnország kedden bemutatott költségvetési javaslata, az ugyanis tovább csökkenti a fejlesztési pénzeken belül a kohézióra szánt összeget is.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom