Gazdaság

Varga Mihály: Eredményes a befektetésösztönző rendszer

Eredményesen működik a kormány befektetés-ösztönzési rendszere, az elmúlt időszakban a magyar gazdaságban bejelentett fejlesztések összege meghaladja a 3300 milliárd forintot - jelentette ki Varga Mihály a Thermotechnika-crown Cool Kft. új üzemegységének átadó ünnepségén pénteken. 

Varga Mihály: Eredményes a befektetésösztönző rendszer
Varga Mihály
Fotó: MH

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a magyar gazdaság jövőbeli teljesítményét alapozza meg, hogy nemcsak a beruházások értéke emelkedik, hanem az innovációt erősítő befektetések aránya is egyre magasabb.

A tárcavezető felhívta a figyelmet, hogy a magyar gazdaság jelenlegi, 5 százalék feletti növekedésének egyik motorját az évről-évre emelkedő beruházások adják. A miniszter fontosnak tartja, hogy egyre magasabb a magyar gazdaságban a világ élvonalába tartozó, az innovációt és kutatás-fejlesztést szolgáló befektetések aránya. Mint mondta: a beruházási ráta tavaly 25 százalék felett volt, idén pedig meghaladhatja a 29 százalékot is, amellyel hazánk az uniós országok élmezőnyében szerepelhet. Az elmúlt időszak beruházási számai tehát visszaigazolják, hogy eredményesen működik a magyar kormány befektetés-ösztönzési rendszere, amely nemzetközi szinten is egyre elismertebb.

Varga Mihály a vállalat kapacitásbővítéséről elmondta: a hűtőberendezések gyártásával és fejlesztésével foglalkozó, termékeinek 80 százalékát exportáló Thermotechnika Kft. 450 millió forint összköltségű beruházásához a magyar kormány közel 158 millió forinttal járult hozzá a Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretében. Ez a 2015 óta működő program is jól mutatja, a magyar költségvetés évek óta olyan stabil helyzetben van, hogy a családok támogatása, a biztonság megőrzése és az adócsökkentések mellett is tud a kormány forrást biztosítani ezekre a fejlesztésekre - tette hozzá. Mint fogalmazott: a programnak köszönhetően jól járnak a vállalkozások, mert fejleszteni tudnak, a dolgozók, akik biztos munkahelyre tesznek szert, a költségvetés, amely emelkedő bevételekhez jut és a magyar emberek is, mert mindezzel Magyarország teljesítménye emelkedik.

Kapcsolódó írásaink