Gazdaság

Több mint 3300 milliárd forintnyi fejlesztés az elmúlt időszakban

A beruházások számai igazolják, hogy működik a kormány befektetésösztönzési rendszere

Nemcsak a beruházások értéke emelkedik, az innovációt erősítő befektetések aránya is egyre magasabb.

Több mint 3300 milliárd forintnyi fejlesztés az elmúlt időszakban
A program a dolgozóknak stabilitást jelent – mondta Varga Mihály miniszter
Fotó: PM

Eredményesen működik a kormány befektetésösztönzési rendszere, az elmúlt időszakban a magyar gazdaságban bejelentett fejlesztések összege meghaladja a 3300 milliárd forintot – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a Thermotechnika–Crown Cool Kft. új üzemegységének tegnapi átadóünnepségén. A magyar gazdaság jövőbeli teljesítményét alapozza meg, hogy nemcsak a beruházások értéke emelkedik, az innovációt erősítő befektetések aránya is egyre magasabb – derült ki a Pénzügyminisztérium közleményéből.

A tárcavezető felhívta a figyelmet, hogy a magyar gazdaság jelenlegi, öt százalék feletti növekedésének egyik motorját az évről évre emelkedő beruházások adják. A miniszter fontosnak nevezte, hogy egyre magasabb a magyar gazdaságban a világ élvonalába tartozó, az innovációt és kutatás-fejlesztést szolgáló befektetések aránya.

A beruházási ráta tavaly huszonöt százalék felett volt, idén pedig meghaladhatja a huszonkilenc százalékot is, amellyel hazánk az uniós országok élmezőnyében szerepelhet. Az elmúlt időszak beruházási számai tehát visszaigazolják, hogy eredményesen működik a befektetésösztönzési rendszer – tette hozzá. A vállalat kapacitásbővítéséről szólva elmondta: a hűtőberendezések gyártásával és -fejlesztésével foglalkozó, termékeinek nyolcvan százalékát exportáló Thermotechnika Kft. 450 millió forint összköltségű beruházásához a magyar kormány közel 158 millió forinttal járult hozzá a Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretében. Ez a 2015 óta működő program is jól mutatja, a magyar költségvetés évek óta olyan stabil helyzetben van, hogy a családok támogatása, a biztonság megőrzése és az adócsökkentések mellett is tud a kormány forrást biztosítani ezekre a fejlesztésekre – tette hozzá. A programnak köszönhetően jól járnak a vállalkozások, mert fejleszteni tudnak, a dolgozók, akik biztos munkahelyre tesznek szert, a költségvetés, amely emelkedő bevételekhez jut és a magyar emberek is, mert mindezzel Magyarország teljesítménye emelkedik.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom