Gazdaság

A vidéki egyetemek a gazdaságfejlesztés motorjai

Felsőoktatási beruházás

 Átadták a Pécsi Tudományegyetem (PTE) műszaki és informatikai karán a Modern Városok Program részeként a több mint egymilliárd forintból létesített építész- és gépészműhelycsarnokokat.

Palkovics László, az innová­ciós tárca vezetője a két csarnok átadásán hangsúlyozta: a kormány azért döntött 2015-ben a beruházás támogatása mellett, mert a magas színvonalú felsőoktatási környezet rendelkezésre állt a műszaki és gépész képesítések fejlesztéséhez. Hangsúlyozta: a kabinet mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a képzések támogatása folytatódhasson. Miseta Attila, a PTE rektora úgy fogalmazott, a Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházásokkal komoly fejlődést érhet el az intézmény, köszönet illeti mindazokat, akik segítik a fejlesztéseket.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom