Gazdaság

A leginnovatívabb vállalkozásoknak segít az agrárkamara

A jelentkezésnek nem feltétele a szakmai előképzettség vagy tevékenység, bárki pályázhat, akinek digitális megoldásai elősegítik a mezőgazdaság fejlesztését

Már lehet jelentkezni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal közös vállalkozásfejlesztési programjára.

A NAK úgynevezett Tech Lab inkubációs program célja, hogy megtalálják helyüket a leginnovatívabb megoldások a hazai agrárszektorban és élelmiszeriparban, versenyképesebbé, fenntarthatóbbá és környezettudatosabbá tegyék az iparágat és a piacot – jelentette be közös közleményében Győrffy Balázs, a NAK elnöke és Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal vezetője. Az október 3-án megjelent felhívás szerint a három hónapos programra induló innovatív vállalkozások jelentkezhetnek, a kiválasztott csapatok fejlődését üzleti képzésekkel, valamint agráripari, üzletfejlesztési és nagyvállalati mentorokkal dolgozva segítik. A pályázatra jelentkezésnek nem feltétele az agrárszakmai előképzettség vagy agráripari tevékenység. Bárki jelentkezhet, akinek digitális innovációja elősegíti a mezőgazdaság fejlesztését. A programba egyaránt várnak olyan vállalkozásokat, amelyek most indulnak és olyanokat, amelyek már az első ügyfeleikkel dolgoznak. A részvétel feltétele, hogy a csapat rendelkezzen termékének első működő prototípusával. Győrffy Balázs a közleményben elmondta, bemutatják, hogy a hazai agráripar számos fejlesztési lehetőséget kínál, a külföldön dolgozó hazai vállalkozásoknak vonzó fejlesztési programot nyújtanak, így a program a magyar gazdálkodók versenyképességének növelése mellett a vállalkozó szellemű agrárszakemberek utánpótlását is biztosítja. Böszörményi-Nagy Gergely a közleményben kiemelte,hogy a magyar mezőgazdaság egyszerre néz szembe a generációváltás, a klímaváltozás és a technológiaváltás jelentette kihívással. A megoldás egyértelműen az agrárium innovációs és versenyképességének növelésében rejlik.

Kapcsolódó írásaink

Elkészült az aratókoszorú

ĀA Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a MAGOSZ-szal együtt újraélesztette a Magyarok kenyere – tizenötmillió búzaszem programot, amely a gazdák összefogását jelképezi

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom