Gazdaság

Palkovics: Tudásközpontot hoznak létre Ózdon a kohászat jövőjéért

Ózdon tudásközpontot hoznak létre az oktatási intézmények és a vállalatok összefogásával a kohászat jövőjének támogatására - mondta újságíróknak Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Ózdon csütörtökön.

Palkovics: Tudásközpontot hoznak létre Ózdon a kohászat jövőjéért
Palkovics: Tudásközpontot hoznak létre Ózdon a kohászat jövőjéért
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Ismertetése szerint a nehézipari szakmák, köztük a kohászat hiányszakma, ezért is fontos a tudásközpont létrehozása. „Olyan helyzetbe kerültünk, ahol nagyon gyorsan kell reagálni mindenkinek, a szakmának és a kormánynak is, gyorsan van szükség közép- és felsőfokú végzettségűekre - fogalmazott a tárcavezető.

Az ÓAM Ózdi Acélművek Kft.-ben az államnak 20 százalékos tulajdonrésze van, a vállalat jövőbeli fejlesztéseihez partner az állam - mondta. Hangsúlyozta, elsődleges kormányzati cél volt, hogy a gyár stabilan tudjon működni, és termeljen. Palkovics László szerint mindez jó döntésnek bizonyult, mivel az elmúlt két évben a gyár termelése már bővülni kezdett.     Az 1992-ben alapított, mintegy 600 dolgozót foglalkoztató cég értékesítési nettó árbevétele tavaly 170 millió euró volt (54,5 millliárd forint), szemben az egy évvel korábbi 136 millió euróval. Az  adózás előtti eredmény 18 millió euróra nőtt tavaly az egy évvel korábbi 12,4 millió euróról.

Kapcsolódó írásaink

Elismerés az Ózdi Kultúrgyárnak

ĀA kohászati művek lerobbant épületeinek átépítéséért, felélesztéséért járt a rangos díj – Megdőlt az előítélet, miszerint az iparvárosból mindenki menekülni akar

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom