Gazdaság

Kevesebb hamis árucikk jut el a címzettekhez

Visszaszorul az unióba irányuló illegális piac

Csaknem 740 millió euró értékben körülbelül 27 millió hamis terméket foglaltak le tavaly az Európai Unió külső határain a tagállamok vámhatóságai – közölték tegnap Brüsszelben.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint a lefoglalt áruk mennyisége nőtt a 2017-es adatokhoz képest, ami a normál és expressz postai szolgáltatások keretében kézbesített kis méretű csomagok jelentős számára vezethető vissza. Bár a feltartóztatott szállítmányok száma 57 433-ról 69 354-re ugrott, a lefoglalt árucikkek száma az előző évekhez képest összességében mégis csökkent. Legnagyobb arányban cigarettát (tizenöt százalék), játékokat (tizennégy százalék), csomagolóanyagokat, illetve címkéket, cédulákat, matricákat (kilenc százalék), továbbá ruhákat (nyolc százalék) koboztak el a hatóságok. Az otthoni személyes használatra szánt termékek az összes lefoglalt áru csaknem 37 százalékát tette ki.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom