Gazdaság

Jövő év végére készül el a Győr–Balaton-kerékpárút

A biciklis infrastruktúra fejlesztése

Év végére elkészül a Győr–Balaton-kerékpárút első szakasza, jövőre pedig a tervek szerint átadják a teljes úthálózatot – jelentette be tegnapi gyulafirátóti sajtótájékoztatóján az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az MTI beszámolója szerint.

Révész Máriusz elmondta, hogy megkezdődtek a munkálatok a Gyulafirátót és Eplény közti szakaszon. A 4,5 kilométer hosszú, makadámburkolatú kerékpárút, amelyet a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. 40 millió forintos saját forrásából és 80 millió forint kormányzati támogatásból finanszíroznak, év égére elkészül. Hozzátette: a teljes úthálózat, amely Győrt és a Balatont köti majd össze, jövő év végére készülhet el, egymilliárd forintból. Révész Máriusz elmondta azt is, hogy folyamatosan épül majd a kerékpárút egészen Zircig, így a Veszprém és Zirc közötti szakasz már jövőre használható lesz, hozzátéve, hogy a Győrt Balatonfüreddel összekötő kerékpárút a tervek szerint jövőre, de legkésőbb 2021-re készülhet el.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom