Gazdaság

Ismét valótlan dolgokat állít a balliberális média

A mai napon számos helyen megjelentekkel ellentétben érvényes használati engedéllyel kezdte meg és folytatja működését a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) tartozó Pallas Athéné Domus Sapientiae Alapítvány épülete - tájékoztatott az Optima Befektetési Zrt.

Ismét valótlan dolgokat állít a balliberális média
Továbbra is folytatódik a szakmai munka a Bölcs Várban
Fotó: Bölcs Vár

A 24.hu állításaival ellentétben az Alapítvány az épület tavaly szeptemberi átadása óta jóhiszeműen használja az ingatlant, mely számos oktatási, tudományos és kulturális eseménynek ad otthont. A felújítás elnyerte az UNESCO nemzetközi műemlékvédelmi szervezetének ICOMOS-Díját is és a Budai Vár egyik legmeghatározóbb felújított történelmi épülete lett, mely nyitva áll a nyilvánosság számára is - írják a közleményben.

A felújított Bölcs Vár épülete tavaly júliusi átadása után elsőfokon használatbavételi engedélyt kapott. Ezt támadta meg a szomszédos társasház, amit azonban a másodfokú hatóság elutasított és a használatbavételi engedélyt megfelelőnek fogadta el, így az jogerőssé vált.

Mind a felújítási munkálatok, mind az épület üzemeltetése során az Alapítvány mindenben együttműködött az érintett hatóságokkal. Az épület egész felújítása mindvégig a szomszédos társasházzal kötött megállapodás alapján történt, érvényes építési engedély alapján, a műszaki-technikai előírásoknak megfelelően. Ezzel ellentétes hivatalos írásbeli határozatot sem a társasház, sem az Alapítvány a mai napig nem kapott, így ezzel kapcsoltban, érdemben nyilatkozni nem lehet - zárja álláspontját az Optima Befektetési Zrt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom