Gazdaság

A versenyképes egészségügyről tartott előadást Matolcsy György

Versenyképes egészségügy a fenntartható felzárkózásért címmel tartott előadást a Semmelweis Egyetem Nyári Egyetemén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke. Matolcsy György a felsőoktatási intézmény fennállásának 250. évfordulójára szervezett rendezvényen a hazai felzárkózás egyik kitörési pontjának nevezte az egészségügy fejlesztését, amely a Magyar Nemzeti Bank által kidolgozott Versenyképességi program egyik fő pillérének is számít - írta közleményében a jegybank.

A versenyképes egészségügyről tartott előadást Matolcsy György
Matolcsy György, a jegybank elnöke a Semmelweis Egyetem fennállásának 250. évfordulójára szervezett rendezvényen
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Matolcsy György előadásában kiemelte, hogy a jegybank versenyképességi javaslatainak megvalósulása esetén a hazai egészségügy a magyar gazdaság egyik motorjává válhat és támogathatja a demográfiai fordulatot is. Ennek elérése érdekében olyan területekre kell kiemelt figyelmet fordítani, mint a lakosság egészségtudatosságának megerősítése, az ellátórendszer prevenció alapú átalakítása és rendszerszintű hatékonyságának növelése, valamint a finanszírozási rendszer felülvizsgálata.

A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint a magyar gazdaság nemzetközi összevetésben is sikeres felzárkózási pályára állt az elmúlt években, a fenntartható növekedés és magas életminőség biztosításához azonban az egészségügyet is magába foglaló versenyképességi reformpolitika folytatására van szükség - áll az MNB közleményében.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom