Gazdaság

Gion Gábor: Az erős nemzetstratégia gazdasági sikert hoz

Magyarországot erős és határozott nemzetstratégia jellemzi, ez bizonyítottan gazdasági és társadalmi sikerre vezeti az országot - mondta az MTI-nek telefonon a Lengyelországban, a krynicai gazdasági fórumon tartózkodó Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára szerdán.

Gion Gábor: Az erős nemzetstratégia gazdasági sikert hoz
Gion Gábor a Krynicai Gazdasági Fórum vett részt
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Beszámolt arról, hogy az eseményen több panelbeszélgetést is tartanak, amelyek közül hármon az államtitkár is részt vesz. Ezeken a magyar gazdasági növekedésről, a folyamatosan javuló makroadatokról, illetve a V4-ek kiemelkedő szerepéről beszél. A témák között van a Kárpát-medencei fejlesztések iránya, a régiós versenyképesség is - mondta.

Kitért arra, hogy néhány előadó szerint a nacionalizmus reneszánszát éli Európában. Az államtitkár szerint ez nem így van, Magyarországon erős nemzeti öntudat és erős nemzetstratégia van, ami nem jelent nacionalizmust.

A 29. alkalommal megrendezett Krynicai Gazdasági Fórum Közép- és Kelet-Európa egyik legjelentősebb véleményformáló rendezvénye, ahol minden évben a térség meghatározó gazdasági, politikai, társadalmi felsővezetői és szakértők gyűlnek össze az aktuális problémák megvitatására, a fórumon csaknem kétezren vesznek részt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom