Gazdaság

A magyar gazdaság teljesítményét a német cégek is méltányolják

Varga Mihály az 1989-ben alapított Continental Automotive Hungary Kft. jubileumi ünnepségén kijelentette: a magyar gazdaság teljesítménye a német vállalatoknak is lehetőséget jelent, az itt működő mintegy hatezer német vállalat 300 ezer magyarnak ad munkát, és idén is számos újabb nagy német beruházásról született döntés.

A magyar gazdaság teljesítményét a német cégek is méltányolják
Magyarország képzett szakembereivel, földrajzi elhelyezkedésével, infrastrukturális lehetőségeivel vonzó befektetési célponttá vált az elmúlt harminc évben – hangsúlyozta Varga Mihály
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A pénzügyminiszter úgy vélte, a Magyarország rendszerváltozás utáni három évtizedének fontos szereplői voltak az itt megtelepülő német vállalatok, amelyek beruházásaikkal, tapasztalataik megosztásával és az általuk támasztott követelményekkel is hozzájárultak a hazai piacgazdaság megteremtéséhez.

Magyarország képzett szakembereivel, földrajzi elhelyezkedésével, infrastrukturális lehetőségeivel vonzó befektetési célponttá vált az elmúlt harminc évben – hangsúlyozta Varga Mihály megemlítve, hogy az elmúlt évek gazdasági teljesítménye, a kiegyensúlyozott és vállalkozásbarát üzleti környezet tovább erősítette a hazánk iránti bizalmat. Mint fogalmazott: ez megmutatkozik a német vállalatok részéről is, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2019 tavaszán publikált konjunktúra-jelentése szerint a cégek 82 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ismét Magyarországon hajtaná végre beruházását.

A tárcavezető szerint közös érdeke a két országnak az európai gazdaság versenyképességének emelése, hazánk és Németország gazdaságfejlesztési tervei ezért ugyanabba az irányba mutatnak: a digitalizáció támogatását, a termelés hatékonyságának és versenyképességének emelését tűztük ki célul. A folyamatot segítheti, hogy Magyarország Közép-Európa országaihoz hasonlóan jóval az uniós átlag felett teljesít, ezért a régió a jövőben egyre nagyobb mértékben járulhat hozzá Európa gazdasági teljesítményéhez.

A Continental AG a világ egyik vezető technológiai vállalata, amely az elmúlt évtizedben mintegy 500 millió eurót fektetett be Magyarországon. Hét gyárukban, gumiabroncs kereskedelmi képviseletükön, logisztikai, valamint mesterséges intelligencia-fejlesztő központjukban több mint nyolcezer embernek adnak munkát - írta közleményében a Pénzügyminisztérium. 

Kapcsolódó írásaink

Kedvező az üzleti környezet hazánkban

ĀTöbb mint négyezermilliárd forintnyi beruházás valósult meg Magyarországon az idei első félévben, ami érdemben járult hozzá a kimagasló gazdasági növekedéshez

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom