Gazdaság

„Több szektor jó teljesítménye miatt nőtt a GDP”

Több szektor jó teljesítményének köszönhető, hogy a magyar bruttó hazai termék (GDP) a második negyedévben 5,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - közölte a Századvég Gazdaságkutató Zrt. közgazdásza csütörtökön.

„Több szektor jó teljesítménye miatt nőtt a GDP”
Isépy Tamás azt mondta, a növekedéshez jelentősen hozzájárultak a szolgáltatások
Fotó: MH

A Központi Statisztikai Hivatal szerdán tette közzé, hogy Magyarország bruttó hazai terméke a nyers adatok szerint 4,9 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 5,1 százalékkal nőtt a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva. 

Isépy Tamás az M1 aktuális csatornán azt mondta, a növekedéshez jelentősen hozzájárultak a szolgáltatások. 

A növekedés mértéke azonban meglepő volt, mert a június végi adatok lassulást mutattak - tette hozzá.

Kitért arra is, a külső környezeti romlás befolyásolja majd a magyar gazdaságot is, emiatt a vállalkozások nyeresége kevesebb lehet.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom