Gazdaság

Kiemelkedő vagyongyarapodás az önkéntes nyugdíjpénztáraknál

Nyugdíjkasszák helyzete

Kiemelkedő vagyongyarapodást értek el idén a második negyedévben az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségével (ÖPOSZ) együttműködő önkéntes nyugdíjpénztárak, összvagyonuk június végén 1398 milliárd forintra, éves összevetésben 5,8 százalékkal nőtt – közölte az ÖPOSZ tegnap az MTI-vel.

A munkáltatók a március végi helyzethez képest a második negyedévben jelentősen, harminchárom százalékkal emelték hozzájárulásaik mértékét, ugyanakkor éves összevetésben az állami támogatásnak tekinthető adó-visszatérítéssel ösztönzött egyéni és munkáltatói befizetések is csökkentek. Kravalik Gábor, a Pénztárszövetség elnöke a közleményben kifejtette: a vagyongyarapodás kiemelkedően jó eredmény a továbbra is alacsony kamat- és hozamkörnyezetben. Az egy pénztártagra jutó átlagvagyon 6,61 százalékkal, 1,29 millió forintra nőtt – ismertette. Hozzátette: ebben a pozitív hozam mellett továbbra is szerepe van annak, hogy a Pénztárszövetséggel együttműködő önkéntes nyugdíjkasszák taglétszáma minimális mértékben, 0,8 százalékkal, 1,081 millióra csökkent. A munkáltatói hozzájárulások összege több mint 24 százalékkal mérséklődött.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom