Gazdaság

E-autós országjárás a Mobilitivel

Pár éve még komoly szervezést igényelt, ha valaki elektromos autóval akarta körbejárni az országot, sőt, lehet, hogy nem is sikerült volna. Ma már azonban bátran, szinte kompromisszumok nélkül elindulhatunk elektromos autóval akár Debrecenből Szombathelyre, hiszen az NKM Mobilitás Kft. által telepített elektromos töltők már országos átjárhatóságot biztosítanak minden e-autós számára

E-autós országjárás a Mobilitivel
Pár éve még komoly szervezést igényelt, ha valaki elektromos autóval akarta körbejárni az országot
Fotó: NKM

Azért, hogy leteszteljék, ez a valóságban is így van, 2019. augusztus 12-én, hétfőn hajnalban indult el a Mobiliti országjárás, mely érintette a Mobiliti összes villámtöltővel rendelkező töltőpontját. A roadshow hajlani fél ötkor indult, Veresegyházról, majd Hatvan, Miskolc, Debrecen, Balástya, Kecskemét, Dunaújváros, Székesfehérvár, Sormás, Zalaegerszeg, Szombathely, Győr, Budaörs, Budapest – Köki Terminál, Maglód, Csömör, Dunakeszi megállókat érintve járta körbe az országot. Az utolsó helyszínre éjjel, 01.43-kor érkezett meg a csapat.

A teszt autó segítségével kevesebb, mint 24 óra alatt és közel 1300 kilométert autóztak a villanyautosok.hu és a Mobilitás Kft. munkatársai útba ejtve a Mobiliti összes villámtöltőjét.

Az eseményt az NKM Facebook oldala folyamatosan közvetítette, és a villanyautósok közreműködésével a térképes, valós idejű követésre is lehetőség volt. A megmozdulást kiemelt figyelemmel kísérte a villanyautós közösség, Szombathelyen egy kisebb társaság várta a csapatot, ezzel további erőt adva a még hátralévő 300 kilométerre

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom