Gazdaság

Egyszerűbb lesz visszatéríteni a megmaradt egyenleget a Szigeten

A Sziget által szervezett fesztiválokon idén már könnyebb nyomon követni a karszalagra feltöltött összeget és automatikussá tehető a maradék egyenleg visszaigénylése is. 

Egyszerűbb lesz visszatéríteni a megmaradt egyenleget a Szigeten
A fesztiválapplikációban regisztrált látogatók folyamatosan nyomon tudják követni az egyenlegük és a visszatéríthető összegek alakulását
Fotó: festipay.com

„Az idei VOLT Fesztiválon debütált és vizsgázott jelesre a Sziget-Festipay által üzemeltett készpénzmentes rendszer új, visszatérítés-számítási algoritmusa” – mondta Solti Attila, a Festipay operatív igazgatója. Az új logika bevezetésének oka az volt, hogy megkönnyítsék a látogatók számára az egyenlegük nyomon követését, valamint a karszalagokon maradt egyenleg visszaigénylését, magyarázta a változtatás okát az igazgató, hozzátéve, hogy a Festipay csak technikai lebonyolító, az egyenleg nem az ő számlájukon marad. 

Az idei év újdonsága, hogy megkülönböztetik a helyszíni és az online feltöltéseket a visszatérítés számításakor. A helyszínen feltöltött egyenleg maradványértéke csak a helyszínen váltható vissza, ezt a látogatónak személyesen kell igényelnie a feltöltőpontokon a fesztivál nyitva tartása alatt bármikor. Ugyanakkor az online feltöltött egyenleg maradványértékét minden esetben automatikusan visszautalják a fesztivál zárása után, a megadott határidőn belül.

Az online feltöltés használata mellett a fesztiválapplikációban regisztrált látogatók folyamatosan nyomon tudják követni az egyenlegük és a visszatéríthető összegek alakulását. 

A látogatók körében az újítás pozitív fogadtatásban részesült, ezt mutatja az online feltöltések és a contactless fizetések megnövekedett aránya, a karszalagokon maradt egyenlegek pedig drasztikusan csökkentek mind a VOLT Fesztiválon mind a Balaton Soundon, emelték ki a szervezők.