Gazdaság

Támogatja a büdzsét a számvevőszék

Biztonságos költségvetés

Az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) a 2018-as gazdasági és költségvetési folyamatokról szóló elemzése nem azonosított olyan kockázatot, amely hatással lenne a 2020-as költségvetési törvényjavaslat pénteki parlamenti zárószavazására – közölte tegnap az Állami Számvevőszék.

Az ÁSZ elemzése szerint 2018-ban rendkívül kedvezőek voltak a gazdasági folyamatok, a GDP csaknem öt százalékkal nőtt, a bruttó átlagkeresetek 11,3 százalékkal emelkedtek. A gazdasági növekedés kedvezően hatott a költségvetési folyamatokra is: a központi büdzsé összes bevétele több mint nyolc százalékkal meghaladta a tervezettet 2018-ban. Az elemzést megküldték az összes országgyűlési képviselőnek.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom