Gazdaság

Beregszászi egyetemisták kapták meg a Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjat

Beregszászi magyar egyetemisták kaptak Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjat. A Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Kara beregszászi kihelyezett képzésének gazdálkodási és menedzsment szakán tanuló 15 hallgató vehette át a Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjat július elsején.

A Pallas Athéné Domus Educationis (PADE) Alapítvány, a Nyíregyházi Egyetem és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola által adományozott ösztöndíjakat Dr. Dubéczi Zoltán, a PADE kuratóriumának elnöke adta át a beregszászi magyar főiskola tanévzáró ünnepségén. Az ösztöndíjat azok a tanulók kaphatták, akik már legalább két lezárt félévvel rendelkeznek. Pályázatuk elbírálásánál 70 százalékos súlyozással számított a tanulmányi teljesítmény, 20 százalékban az elért tudományos eredmények, míg 10 százalékban a közösségi, közéleti munka. 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által elindított Pallas Athéné Közgondolkodási Program keretein belül, az MNB Kiválósági Ösztöndíjának mintájára 2018-ban indult el Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíj a legtehetségesebb külhoni magyar hallgatók támogatására. 
A Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíj célja, hogy növelje a külhoni felsőoktatási intézményekben közgazdasági szakon tovább tanuló magyar nemzetiségű egyetemisták létszámát, illetve az otthon maradás esélyeit. 

Kapcsolódó írásaink