Gazdaság

Mitől magas a benzin ára?

Tavasz végén igencsak megnőtt a benzin ára. Bár a napokban mérséklődött, ilyenkor lappang az emberben egy kérdés: vajon miért történik ez?

Mitől magas a benzin ára?
Tavasz végén igencsak megnőtt a benzin ára
Fotó: MH

Mivel nyáron általában ez mindig emelkedik, gondolhatnánk, hogy ilyenkor a gázolajnak szezonja van. Ha már úgyis tankolnak gázolajat a nagy felhasználók, ártól függetlenül, akkor esetleg az árat is magasabb szinten lehet tartani? Ez részben a nyári időszakra is igaz, hiszen a növekvő lakossági felhasználás miatt általában magasabb árakkal találkozhatunk a kutakon.

Azonban a benzinár alakulásának oka sokkal komplexebb ennél. Hogy pontosan mi alakítja azt, arról Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető elemzője válaszolt.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom