Gazdaság

Újszerű videóblogok születtek az MNB egyetemi ötletpályázatán

Sikeresen zárult az MNB és több vezető hazai felsőoktatási intézmény által közösen kiírt „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív! 2019” című pénzügyi tudatosságfejlesztő ötletpályázat.  A pályázatra az egyetemi hallgatók videóbejegyzések formájában küldhették be alkotásaikat.

Újszerű videóblogok születtek az MNB egyetemi ötletpályázatán
A szakmai zsűri által egyetemenként kiválasztott nyertes pályázókat az MNB pénzjutalomban részesítette,
Fotó: MNB

„Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív! 2019” címmel kiírt pályázaton a hallgatóknak a korábbi évek gyakorlatához képest újszerű megközelítéssel, rövid videóbejegyzések (vlogok) formájában kellett a pénzügyi fogyasztóvédelmi aktualitásokhoz kötődő témákat („Költségvetéstervezés”, „Hitelfelvételek kockázatai”, „Öngondoskodás”) feldolgozniuk. A készülő vlogokhoz – többek között - az MNB tematikus kisfilmjei szolgáltathattak inspirációt.  Az értékelésnél a kreativitás mellett fontos szempont volt, hogy a videó az adott témához kapcsolódó hasznos információt tartalmazzon, és azt izgalmasan, figyelemfelkeltően, a családok, egyének pénzügyi döntéseit ténylegesen segítő módon jelenítse meg.

A szakmai zsűri által egyetemenként kiválasztott nyertes pályázókat az MNB pénzjutalomban részesítette, s a legjobb alkotásokat hamarosan saját online felületén is közzéteszi.

A Budapesti Corvinus Egyetem részéről Bollók Máté, a Budapesti Gazdasági Egyetemről a Gimes Gergely-Fóti Kristóf alkotta csapat bizonyult a legjobbnak. A kecskeméti Neumann János Egyetem részéről Varga Bence alkotása nyerte el leginkább a zsűri tetszését, a győri Széchenyi István Egyetemen pedig Répási Balázs győzedelmeskedett.

„Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív! 2019” című pályázattal az MNB kiemelt célja, hogy a pénzügyi fogyasztóvédelem erősítése és a pénzügyi szemléletformálás támogatása érdekében a fiatal generációt is bevonja fejlesztési stratégiájába, minden ötletükkel és javaslatukkal egyetemben.

Mint ismert, a jegybank Civil Háló támogatási programja révén évek óta külső partnerekkel – pénzügyi fogyasztóvédelmi civil szervezetekkel, áruházláncokkal, közszolgáltatókkal, vállalatokkal, illetve az elmúlt két évben már felsőoktatási intézményekkel – kialakított együttműködés révén is erősít a hazai pénzügyi fogyasztóvédelem ügyét.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom