Gazdaság

Óvodák fejlesztésére nyílik pályázat

Ötmilliárd forint keretösszegben óvodák fejlesztésére nyílik pályázati lehetőség a Magyar falu program keretében - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Óvodák fejlesztésére nyílik pályázat
A pályázati összegből 100-150 óvodaépület újulhat meg
Fotó: MH

Gyopáros Alpár közölte, az ötezer lakos alatti települések az elnyert összeget új óvodák építésére, meglévők korszerűsítésére és férőhelybővítésre fordíthatják.

A kormánybiztos ismertetése szerint az egy hónap múlva megnyíló pályázati lehetőségben legfeljebb 150 millió forint nyerhető új óvodák építésére, 100 millió forint bővítésre, korszerűsítésre, felújításra, férőhelybővítésre pedig maximum 30 millió forintra lehet pályázni. Így 100-150 óvodaépület újulhat meg a falvakban, kistelepüléseken - tette hozzá.

Kitért arra, hogy a pályázat részét képezheti az óvoda udvarának fejlesztése, játszóeszközök beszerzése, akadály- és azbesztmentesítése az elnyert összegen belül ötmillió forint erejéig. A pályázati felhívások keddtől érhetőek el a kormany.hu oldalon, pályázni július 15-től augusztus 21-ig lehet, a kivitelezésre 18 hónap áll majd rendelkezésre.

Gyopáros Alpár elmondta, az idén ez a hatodik pályázati kiírás a Magyar falu programban, amelynek célkitűzése az ötezres lélekszám alatti kistelepüléseken, kisvárosokban élők életminőségének javítása, és a vidék népességmegtartó erejének növelése. Az eddig meghirdetett fejlesztési lehetőségekre több ezer pályázat érkezett.

Kapcsolódó írásaink