Gazdaság

„Kincs Magyarország természeti öröksége”

Magyarország természeti öröksége, természeti tőkéje olyan kincs, amellyel sok más európai ország nem büszkélkedhet, mert felélte az elmúlt évszázadokban - mondta az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a Somogy megyei Nagybajomban kedden.

Rácz András a Duna-Dráva Nemzeti Park állattartó telepei megújításának záróeseményén megjegyezte: az épített örökséggel szemben a természeti örökség sokkal rejtettebb, ezért az emberek hajlamosabbak a pazarlására.

A magyar kormány 2014 és 2020 között a Környezeti és energiahatékonysági operatív programból 38 milliárd forintot különített el a 10 nemzeti parki igazgatóság természetvédelmi fejlesztéseihez, a pénzből 92 beruházás valósul meg és 100 ezer hektáron javul a környezet állapota. 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom