Gazdaság

Elindult az első állandó 5G-bázisállomás Budapesten

Még gyorsabb internet

Magyarországon az embereknek és az itt működő vállalkozásoknak stabil, jó minőségű, gyors és megfizethető 5G-hálózatra van szükségük – mondta tegnap Kara Ákos, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a Vodafone IX. kerületi székházában, ahol a szolgáltató bekapcsolta Budapest első állandó 5G-bázisállomását.

Elindult az első állandó 5G-bázisállomás Budapesten
Kara Ákos, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára
Fotó: MH

Hozzátette, ezekben a napokban új infokommunikációs és új digitális fejlesztési korszak kezdődött az országban. Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója jelentős előrelépésnek nevezte az eseményt, kiemelve: a budapesti már a második 5G-bázisállomása a vállalatnak Magyarországon, a zalaegerszegi után. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a mobilágazat jövőjét érintő jelentős döntés előtt áll, amely a gigabitalapú társadalom első mérföldkövének is tekinthető: a piaci igényeknek megfelelően olyan frekvenciasávokat értékesít idén, amelyek révén az előfizetők és a gazdaság ágazatai is mihamarabb élvezhetik az 5G-technológia előnyeit – mondta Aranyosné Börcs Janka, az NMHH főigazgatója.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom