Gazdaság

Már lehet jelentkezni az idei hungarikum pályázatra

Keddtől lehet jelentkezni az idei hungarikum-pályázatra - mondta V. Németh Zsolt, a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos kedd reggel.

Már lehet jelentkezni az idei hungarikum pályázatra
dfdf
Fotó: nmi.hu

Mint írtuk, május 6-án meghirdették az idei hungarikum pályázatot. A miniszteri biztos elmondta, hogy elsősorban hungarikumok és nemzeti értékek népszerűsítésére lehet jelentkezni, de pályázni lehet nyomtatott vagy elektronikus kiadványok, honlap vagy film készítésére, de akár egy helyi bemutatótér kialakítására és rendezvények, programok támogatására is.

„Nekünk legalább annyira fontosak a helyi értékek, mint az értékpiramis csúcsán lévő hungarikumok, amelyek az egész nemzetnek a karakterjegyeit gyűjtik össze” - fogalmazott V. Németh Zsolt a Kossuth Rádió műsorában.

A pályázatra hazai, illetve határon túli civil szervezetek, közalapítványok, megyei „értéktárak”, nonprofit gazdasági társaságok, és egyházi jogi személyek jelentkezhetnek. 

A támogatás mértéke egymilliótól négymillió forintig terjed.

Korábban az Agrárminisztérium azt közölte, a Hagyomány a divatban - viselet másként elnevezésű területre is jelentkezni lehet keddtől, erre a célra összesen 10 millió forint áll rendelkezésre. A támogatás összege 240 ezer és 500 ezer forint között lehet.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom