Gazdaság

Felújítás miatt két hétre lezárja a MÁV a Keletit, a vonatok a többi fővárosi állomást veszik igénybe

Vasúti közlekedés

Két hétre, május 13-tól 26-ig ideiglenesen lezárja a MÁV a Keleti pályaudvart, hogy az előre tervezett munkákat elvégezze a vasúttársaság. Ez idő alatt a járatok a Nyugati, a Déli pályaudvart és a fővárosi peremkerületi állomásokat veszik igénybe – közölte tegnap Loppert Dániel, a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója.

Felújítás miatt két hétre lezárja a MÁV a Keletit, a vonatok a többi fővárosi állomást veszik igénybe
A Keleti pályaudvaron naponta 420 vonat közlekedik
Fotó: Katona László

A Keleti pályaudvaron naponta 420 vonat közlekedik, amiből a lezárás két hetében hatvankét járatot a Déli pályaudvarra irányítanak át. A pályaudvart naponta mintegy harmincezer utas veszi igénybe. A beruházás 2,1 milliárd forintba kerül. Az elvégzendő munkák részeként megvalósul a felsővezetéki hálózat és a vágányok javítása váltócserékkel, és a csarnok egységesen aszfaltozva lesz. Mint azt Kormányos László, a MÁV–Start Zrt. értékesítési igazgatója elmondta, a Hegyeshalom, Győr, illetve Pécs felől érkező vonatok a Déli pályaudvarra közlekednek. Hatvan, Miskolc, Balassagyarmat felől Rákos, Kőbánya felső, Ferencváros, Kelenföld vasútállomásra lehet eljutni. A Miskolc felől érkező gyorsvonatok utasait Hatvanból autóbuszok szállítják a Budapest Stadion autóbusz-pályaudvarra. Az újszászi vonalról Kőbánya felsőre érkeznek és indulnak a személyvonatok, Békéscsaba felől az InterCityk a Nyugatiba. Kőbánya felső és a Blaha Lujza tér között közlekedő 37-es és 37A villamosokra a Keleti pályaudvarig érvényes vasúti bérletekkel is fel lehet szállni, és a BKK sűrűbben közlekedteti az M4-es metrót.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom