Gazdaság

Tömegével pályáznak a falvak a megújulásra

Útfelújítás a lakosságmegtartásért

Óriási az érdeklődés a Magyar Falu Program eddig meghirdetett pályázatai iránt – közölte a modern településekért felelős kormánybiztos tegnap a Vas megyei Felsőszölnökön, a Rába-vidék szlovén nemzetiség által lakott településeinek polgármesterei számára rendezett tájékoztató fórumon.

Gyopáros Alpár elmondta: néhány héttel azután, hogy megnyíltak az első pályázati lehetőségek, már több mint 1700 település, továbbá több mint félezer egyházközség regisztrált potenciális pályázóként. Idén legalább 150 milliárd forintot fordítanak a Magyar Falu Programra, amely részeként 50 milliárd forint értékben több mint négyszáz kilométernyi állami fenntartású, településeket összekötő alsórendű út újulhat meg, a falusi csok a lakhatást könnyíti, felújításra pedig önkormányzatok, egyházközségek is pályázhatnak.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom