Gazdaság

Országos kampány a nemzeti parkok fejlesztéseinek bemutatására

Szépülő tájak

Példaértékű az együttműködés az 1994 áprilisa óta működő Fertő-Hanság és a szomszédos osztrák Neusiedler See-Seewinkel nemzeti parkok között – mondta tegnap Fertőújlakon Nagy István agrárminiszter az első határon átnyúló nemzeti park huszonöt éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Hangsúlyozta, a két nemzeti parkban a szakemberek közösen dolgoznak azon, hogy a Fertő és a Hanság vidékének biológiai sokfélesége gyarapodjon, segítsék a helyben élők boldogulását és bejárhatóvá tegyék a látogatók számára a parkok területét. Szintén tegnap jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára, hogy országos kampány indul a nemzeti parkok magyar és európai uniós forrásokból a Széchenyi 2020 programban megvalósuló fejlesztéseinek bemutatására.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom