Gazdaság

Izer Norbert: A pénzügyi-számviteli ismeretek folyamatos, élethosszig tartó tanulást igényelnek

Versenyképes szakmai tudás

A magyar pénzügyi-számviteli környezet versenyelőny a magyar gazdaság számára, ennek kiaknázásához azonban elengedhetetlenek a jól képzett pénzügyi-számviteli szakemberek, a jövő az ő kezükben van – mondta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára tegnap, az országos pénzügyi szakmai tanulmányi verseny ünnepélyes eredményhirdetésén.

Izer Norbert: A pénzügyi-számviteli ismeretek folyamatos, élethosszig tartó tanulást igényelnek
A versenyképességhez elengedhetetlenek a jól képzett számviteli szakemberek
Fotó: Papajcsik Péter

Izer Norbert hangsúlyozta, a pénzügyi, számviteli, adózási ismeretek napi karbantartása folyamatos, élethosszig tartó tanulást igényel. A mai világban a legfontosabb képesség a tanulási képesség, aki ezt a szakmát választja, bizonyára ennek a birtokában van – mutatott rá az államtitkár. Kitért arra is, hogy az elmúlt évekre jellemző adócsökkentés ugyancsak a magyar gazdaság versenyelőnyét erősíti. Az államtitkár kiemelte, hogy a magyar társasági adó mértéke – kilenc százalék – világszinten az egyik legkedvezőbb, az Európai Unióban pedig a legalacsonyabbnak számít. Utalt rá, az unióban GDP-arányosan Magyarország csökkentette legnagyobb mértékben az adóterhelést, 2017-ben aranyérmes lett ebben a versenyben. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet jelentése szerint a munkát terhelő adók szintjének a csökkentésében Magyarország bronzérmes volt az Egyesült Államok és Észtország után, a 2017–2018-as kétéves periódust vizsgálva azonban aranyérmes. Az ország az elmúlt években az adócsökkentés terén a világ élvonalába kerül – mondta Izer Norbert. Ismert, az egykulcsos, tizenöt százalékos személyi jövedelemadót úgyszintén a legkedvezőbbek között tartják nyilván, a közterhekből származó bevételek úgy növekednek, hogy közben nem kellett újabb típusokat bevezetni.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom