Gazdaság

Folytatódott a belföldi turizmus bővülése

Népszerű szállástípusok

Az első negyedévben 8,3 százalékkal bővült a belföldi turizmus, az átlagos foglalási érték 36 730 forint volt, ami közel azonos az előző év azonos időszakában mért adattal – derül ki a Szállás.hu tegnapi elemzéséből.

A honlap kutatása szerint Budapest, Eger és Hajdúszoboszló volt a legkedveltebb úti cél a vizsgált időszakban. A közlemény idézi Keresztes Nórát, a Szállás.hu marketingmenedzserét, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az év kedvezően indult, az előfoglalások jóval előretolódtak, sokan már megtervezték a nyaralásukat is. Minden tizedik szállás foglalásakor Szép-kártyás fizetést jelöltek meg, a foglalások átlagértéke 55 480 forint volt. A szállástípusok közül az apartmanok, panziók és vendégházak iránt nőtt a kereslet, a foglalások fele ezeket érintette. A január–márciusi időszakban a megyéket tekintve továbbra is Pest, Heves és Zala megyében volt a legtöbb foglalás.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom