Gazdaság

Folytatódik a kiállás a támogatáscsökkentés ellen

Aláírások gyűjtése

Csatlakozik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége által az agrártámogatások csökkentése ellen indított aláírásgyűjtéshez, amelyet február végi indulása óta több mint 165 ezren írtak alá –  jelentették be a két kamara közös sajtótájékoztatóján.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke kiemelte, hogy a 2020 utáni közös agrárpolitikában az Európai Bizottság javaslata szerint a migráció kezelésére átcsoportosítandó összegek miatt jelentősen csökkennének az uniós agrártámogatások. Ez nem az agrárium belső ügye, hanem a teljes magyar gazdaságot és népességet érinti –  jelentette ki. Parragh László, az MKIK elnöke elmondta, kiemelt jelentőségűek azok a támogatások, amelyeket az unió az agráriumnak nyújt – közölte az MTI. Amennyiben az agráriumra fordított kiadások csökkennének, az nemcsak a termelőket érintené, hanem közvetve a teljes magyar társadalmat, a felzárkózó országokat.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom