Gazdaság

Századvég: Az import növekedése tükrözi a beruházások és a fogyasztás dinamikáját

Külföldről behozott áruk

Februárban az import euróban számított értéke hét százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, a bővüléshez hozzájárult a beruházások és a fogyasztás dinamikus növekedése – közölte a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágvezetője az M1-en szombaton.

Regős Gábor azt mondta, a beruházások hosszan tartó növekedése elvezethet az export kívánt bővüléséhez is. Felhívta a figyelmet arra, hogy februárban az export euróban számított értéke 6,9 százalékkal nőtt, a külkereskedelmi mérlegtöbblet pedig 49 millió euróval bővült a tavalyihoz képest. Megemlítette, hogy a három százalékos inflációs célt márciusban jóval meghaladta a fogyasztói árak növekedése, amely 3,7 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom