Gasztro

Bor és jelmezes futás Tokaj-Hegyalján

WINE RUN MÁD 2025 október 3-4-én

A Wine Run-szerelmesek örülhetnek: 2025. október 3–4-én újra megrendezésre kerül Mádon az év legszínesebb és legízletesebb futóeseménye, a Wine Run! Egy hétvége, ahol a mozgás öröme találkozik a hegyaljai gasztronómia kincseivel – mindez egy csipet iróniával, nagy adag nevetéssel és kiváló borokkal fűszerezve.

Bor és jelmezes futás Tokaj-Hegyalján
A Win Run Wine 2025 plakátja
Fotó: Wine Run Mád 2025

A Wine Run nem egy klasszikus futóverseny – hanem egy életérzés. Az esemény fókuszában a dűlők, a borok és a gasztronómia áll, mindez a legautentikusabb tálalásban, egyenesen a borászatok közreműködésével. Két távon várják a nevezést, 6,5 illetve 12 kilométert is vállalhatnak az életigenlő résztvevők, akik amellett, hogy bejárják a történelmi borvidék egyik legszebb települését, a frissítő pontokon szuper borokat és pazar fogásokat kóstolhatnak, illetve minikoncertek is várják Őket!

A két napos rendezvény gasztronómiai élményeiről olyan országosan elismert éttermek gondoskodnak, mint az Anyukám Mondta (Encs), az Ikon (Debrecen), az Iszkor (Mályinka) és a Macok Bisztró (Eger) – mindannyian Michelin-ajánlásokkal, Dining Guide-elismerésekkel és egyéb rangos szakmai díjakkal büszkélkedhetnek.

A borélmény sem marad el: a résztvevőket Mád ikonikus pincészeteinek válogatott tételei várják, többek között a Barta, a Holdvölgy, a Maison aux Pois, a Royal Tokaji, a Pelle, a Szarka, a Szepsy és a Zsirai borászat jóvoltából.

Október 3-án, pénteken 18 órától veszi kezdetét a hivatalos rajt előtti szénhidráttöltés – a Pasta Party –, míg maga a Wine Run futam október 4-én, szombaton 10 órakor indul. A kétnapos esemény méltó lezárásaként koncert és After Party koronázza meg a fesztiválhangulatot.

A nevezési díj tartalmazza a Pasta Party-n és a Wine Run-on való részvételt, a pálya frissítőpontjain kínált ételeket és borokat, valamint a szombat esti koncertet és záróbulit is.

MÁDON FUTNI ÉLMÉNY – NÉZŐNEK LENNI KULINÁRIS KALAND

A rendezvény alatt Mád egész települése ünnepi hangulatban fogadja az érdeklődőket: nyitott pincék, ételkóstolók és családbarát programok várják azokat is, akik inkább a borospoharat választják a rajtszám helyett.

További információ itt.

Kapcsolódó írásaink

A Pajta lett az Év étterme

ĀAz őriszentpéteri étterem felelősségteljes elköteleződése a fenntarthatóság és az Őrség gasztronómiai hagyományai iránt példaértékű