Gasztro

Kapu Tibor titkos vacsorája – Amitől minden ízlelőbimbó felébred

Egy est, amikor a hagyomány és a különlegesség találkozik az asztalon

Egy emlékezetes vacsora, egy népszerű magyar íz és egy meghitt este a világűrben. A világ különböző pontjairól érkezett űrhajósok közösen ünnepeltek: történeteket meséltek, és jó hangulatban fogyasztották el különleges vacsorájukat – írta a Mindmegette.

Kapu Tibor titkos vacsorája – Amitől minden ízlelőbimbó felébred
Kapu Tibor
Fotó: AFP/Giorgio Viera

A menü igazi kulináris utazást kínált – szerepelt benne fajitas, diós sütemény, és egy jellegzetes magyar finomság is, a sokak által kedvelt Piros Arany.

Mikor érkeznek haza Kapu Tiborék?

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, június 25-én, magyar idő szerint reggel 8:31-kor indult útnak a SpaceX Falcon 9-es rakétája a floridai Cape Canaveralban található Kennedy Űrközpontból. A fedélzetén a Crew Dragon űrhajóval Kapu Tibor és három társa utazott a világűrbe. Eredetileg július 10-én térhettek volna vissza a Földre, ám az indulás napján derült ki, hogy erre még négy napot biztosan várni kell.

Az Axiom-4 küldetés négyfős legénysége várhatóan július 14-én befejezi küldetését, és magyar idő szerint 13:05-kor elhagyja a Nemzetközi Űrállomás fedélzetét. A Crew Dragon „Grace” űrhajó Kalifornia partjainál landol majd – közölte a HUNOR - Magyar Űrhajós Program a Facebook-oldalán.

Piros Arany az űrvacsorán

Jonny Kim amerikai űrhajós egy Facebook-bejegyzésben mesélt a Nemzetközi Űrállomáson töltött élményeiről – a rendhagyó lakomáról és az Ax–4 misszió bensőséges pillanatairól is osztott meg fotókat.

Kim számára a küldetés egyik legemlékezetesebb estéje egy közös vacsora volt az új barátaival, az Ax–4 legénységével a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén. Izgalmas történeteket meséltek egymásnak, és arra is rácsodálkoztak, milyen különleges, hogy különböző nemzetiségű űrhajósok közösen képviselhetik az emberiséget az űrben.

Objektum doboz

Az estét garnélával és ropogós keksszel kezdtük, főételként pedig csirke- és marha fajitast ettünk. A vacsorát egy édes, diós süteménnyel zártuk, amely sűrített tejjel édes kenyérrel készült – tökéletes befejezése volt egy felejthetetlen estének – írta Jonny Kim a bejegyzésben.

Kapcsolódó írásaink