Gasztro

Le kell fedni a lábast tésztafőzés közben?

Kell olajat hozzáadni, mikor kell sózni?

A tésztafőzés rendkívül egyszerű folyamatnak tűnik, de mégis a részletekre való odafigyelést igényel – írja a Sports.kz az Edimdoma.ru-ra hivatkozva.

Le kell fedni a lábast tésztafőzés közben?
A minőségi spagetti főzésének is megvannak a maga trükkjei
Fotó: AFP/foodcollection/Mood4Food/Jean-Christophe Riou

Tészta főzésekor nemcsak az időt, hanem a víz hőmérsékletét is ellenőrizni kell. Egy fedett lábasban a víz gyorsabban forrni és hevesen buborékolni kezd, ami azt jelenti, hogy a köret bármikor „elszaladhat”.

Ezenkívül a zárt lábasban felgyűlik a felesleges gőz, amely káros a tészta állagára. A tapasztalt szakácsok megjegyzik, hogy a tészta aktívabban kezd összeragadni. Sem az olaj hozzáadása, sem más népi életvezetési trükk nem segít szétválasztani őket.

Ezzel szemben egy nyitott lábasban könnyebb figyelemmel kísérni a főzési folyamatot. Azonnal látható a forráspontot, a vízszint, sőt még a tészta állaga is.

Kapcsolódó írásaink

A hagyma és a fokhagyma héja is kincs

ĀTele van tápanyagokkal: A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, allicin, kvercetin, antioxidánsok, flavonoidok, foszfor, kálium és kalcium is található benne