Gasztro
Ha így készítjük, ez a tésztaspecialitás jobb lesz, mint egy étteremben
Az okos háziasszonyok ezt is hozzáadják az ételhez

Szvetlana Petrova szakértő szerint az íz és az aroma fokozásának első összetevője a fekete bors. Legfeljebb öt borsot szabad a lábasba tenni. Ebben a mennyiségben a fűszer kifejező ízt ad az ételnek anélkül, hogy keserűvé tenné azt.
Az aromás főzés ugyanilyen fontos eleme a babérlevél. A szakács tanácsa szerint jobb, ha nyílt tűzön előmelegítjük – ez segíti az illóolajok felszabadulását. Ezután két-három levelet a gombócokkal együtt forrásban lévő vízbe lehet dobni.
A harmadik összetevő a hagyma. Ahhoz, hogy az étel gazdag aromát kapjon, elegendő egy fél vagy egy egész hagyma. A hagymát nem kell teljesen felaprítani – egészben megfő, és a főzés befejezése után kivehető.
Ezek az egyszerű adalékok a hétköznapi gombócokat teljes értékű, házias étellé varázsolják, amely pont olyan ízű, mint az éttermi készítésűek.