Gasztro

Ha így készítjük, ez a tésztaspecialitás jobb lesz, mint egy étteremben

Az okos háziasszonyok ezt is hozzáadják az ételhez

A szokásos bolti gombócokból igazi gasztronómiai élvezetet lehet varázsolni, ha főzés közben mindössze három egyszerű hozzávalót adunk a vízhez – írja a Sports.kz a Sterlegrad.ru-ra hivatkozva.

Ha így készítjük, ez a tésztaspecialitás jobb lesz, mint egy étteremben
A tészta főzésének is megvannak a maga titkai
Fotó: AFP/ANP/ANP Mag/Rob Engelaar

Szvetlana Petrova szakértő szerint az íz és az aroma fokozásának első összetevője a fekete bors. Legfeljebb öt borsot szabad a lábasba tenni. Ebben a mennyiségben a fűszer kifejező ízt ad az ételnek anélkül, hogy keserűvé tenné azt.

Az aromás főzés ugyanilyen fontos eleme a babérlevél. A szakács tanácsa szerint jobb, ha nyílt tűzön előmelegítjük – ez segíti az illóolajok felszabadulását. Ezután két-három levelet a gombócokkal együtt forrásban lévő vízbe lehet dobni.

A harmadik összetevő a hagyma. Ahhoz, hogy az étel gazdag aromát kapjon, elegendő egy fél vagy egy egész hagyma. A hagymát nem kell teljesen felaprítani – egészben megfő, és a főzés befejezése után kivehető.

Ezek az egyszerű adalékok a hétköznapi gombócokat teljes értékű, házias étellé varázsolják, amely pont olyan ízű, mint az éttermi készítésűek.

Kapcsolódó írásaink

A csontleves tényleg szuperélelmiszer?

ĀA csontleves korántsem új felfedezés – gyökerei az őskori főzésben, a hagyományos kínai orvoslásban és a világ népi gyógyászatában találhatók