Gasztro

Hogyan tárolja a hagymát, hogy sokáig friss maradjon?

Ne csomagolja be!

A hagyma szinte minden fogás elkészítéséhez használatos, ezért majd minden háztartásban megtalálható.

Hogyan tárolja a hagymát, hogy sokáig friss maradjon?
A vöröshagyma a háztartások egyik alapanyaga
Fotó: NorthFoto

A hűtőszekrény nem a legjobb hely a tárolására, mert a hideg és a nedvesség felgyorsítja a romlási folyamatot.

„A csomagot a szemétbe: a hagymát más csomagolásban kell tárolni – így sokáig friss és kemény marad” – áll a Hibiny.ru cikkében.

Melissa Alink amerikai táplálkozási szakértő szerint a szabályok betartásával meghosszabbítható a hagyma frissessége. A hűtőszekrényben a keményítő gyorsabban alakul cukorrá, ami miatt a hagyma rothad, megsárgul és puha lesz.

A szakértő azt tanácsolja, hogy az egész hagymát sötét, jól szellőző helyen tároljuk. A hőmérséklet legyen 4 fok felett, de 20 fok alatt. A hagymát nem szabad műanyag zacskóba tenni. Jobb kosarat, hálót vagy harisnyát használni.

A megtisztított vagy apróra vágott hagymát szorosan csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe. Így néhány napig tárolható.

A felvágott hagymát minél hamarabb használjuk fel. Etilént bocsát ki, amely gyorsítja a gyümölcsök érését. Jobb, ha nem tárolunk a közelében almát és banánt, mert a gyümölcsök gyorsabban romlanak.

Kapcsolódó írásaink