Gasztro
Így ismerheti fel a friss spárgát
A közkedvelt zöldség vásárlásakor könnyű mellényúlni

Ez a föld felett termő növénykülönlegesség hámozás nélkül is fogyasztható, így ideális alapanyaga lehet gyors, egyszerűen elkészíthető tavaszi ételeknek.
A friss spárgát két egyszerű módszer segítségével ismerheti fel
A friss zöldségköteg kissé nyikorog, ha megnyomogatjuk, illetve fontos a végeit is ellenőrizni, ugyanis annak fássága könnyen észrevehető.
A fehér spárga esetében alkalmazhatjuk az ún. körömpróbát, azaz ha a héját nehézség nélkül meg tudjuk karcolni, akkor friss árura bukkantunk, ha ennek ellenkezőjét tapasztaljuk, akkor gyorsan álljunk odébb.
Hogyan kell helyesen tárolni a spárgát és meddig tartható el?
A tárolás a fajtától függ. A fehér spárgát nedves ruhába csomagolva, szellős helyen tartsuk, míg a zöld spárga – frissessége – meghálálja, ha egy pohár vízbe állítjuk. Hűtőszekrényben körülbelül négy napig áll el a zöldség, viszont ha tovább szeretnénk tartogatni, akkor nyugodtan le is fagyaszthatjuk.