Gasztro
Miért van sombrero a tequila üvegén?
Két hagyomány is kering a köztudatban

Miért van sombrero a tequila üvegén?
A tequila egy erős alkohol, amelyet a Mexikóban termő kék agávéból készítenek. Az agávé levét erjesztik és lepárolják.
A tequilát lime-mal és sóval fogyasztják, de koktélokhoz is szokták adni. Bizonyos tequila márkáknak sombrero alakú fedele van.
Kiderült, hogy a sombreróra azért van szükség, hogy sózni tudjuk az italt. A sombrerót arra használják, hogy kinyomják a lime levét, sót adnak hozzá, majd belemártjuk a poharat.
Miért sóval isszuk a tequilát? Két hagyomány kering a köztudatban.
Az egyik, hogy a mexikói orvosok a sóval és lime-mal kevert tequila fogyasztását írták elő az influenzás betegeknek.
A másik, hogy a só és a lime megváltoztatja a tequila ízét és illatát, és kiemeli eredeti ízét. Mindenki döntse el, melyik a szimpatikus.