Életmód

Az egyetlen olyan alkohol, amely biztonságos a gyomor- és bélrendszerre

A szervezet nem utasítja el

Búza- vagy szőlő eredetű alkoholos italokat nem ihatnak azok, akiknek gyomor-bélrendszeri problémáik vannak - számol be a Sports.kz a Gazeta.ru-ra hivatkozva.

Az egyetlen olyan alkohol, amely biztonságos a gyomor- és bélrendszerre
Koccintásra várnak ezek a tequilával töltött poharak
Fotó: MH archív/Bodnár Patrícia

Ellenjavallt a bélrendszeri diszbiózis és a kapcsolódó problémák – pikkelysömör, reumás ízületi gyulladás és mások – esetén. Viszonylag biztonságos a GI traktus számára egy alkoholos ital – na tequila – mondta a Közszolgálati Hírszolgálatnak Margarita Koroleva orvosdoktor, táplálkozási szakértő.

A búza- és szőlő eredetű alkoholos italok – mint a bor vagy a sör – erjedést okoznak, és megzavarják a szervezet mikrobiomját, súlyosbítva a meglévő GI-problémákat. Az alkohol rendszeres fogyasztása intolerancia kialakulásához vezethet az összetételük összetevőivel szemben, ami allergiás reakciók formájában jelentkezik.

Nincs erős negatív hatással a bél mikrobiom és a GI traktus tequila, megjegyezte a táplálkozási szakember.

„A tequila agávé, nem találkoztunk vele. Nem glutén, nem búza. Ez már egy másik termék, amit a szervezetünk még nem utasít el erősen. A tequilát még elfogadja a szervezet, ahogy a tapasztalat és a gyakorlat is mutatja” – magyarázta.

A tequila azonban, akárcsak más alkoholos italok, mérgezéssel és alkoholmérgezéssel fenyeget, ezért nem szabad visszaélni vele – hangsúlyozta Koroleva.

Kapcsolódó írásaink