Gasztro

Bizarr ízű fagyiért rajongunk

Szokatlan alapanyagból készül a jeges édesség

Az idei nyáron, úgy tűnik, a fagylaltkülönlegességeké a főszerep. Országszerte kóstolhatunk szokatlanabbnál szokatlanabb ízesítésű hűsítő édességeket, és az alapanyagok tekintetében is egyre elrugaszkodottabbak a fagylaltkészítők – írta meg a Mindmegette.hu.

Bizarr ízű fagyiért rajongunk
Hatalmas népszerűségnek örvend a csemperagasztó ízű fagyi
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Lino Mirgeler

A sajtos-tejfölös lángos ízvilágú fagylalt után a Balatonon idén a hekkfagyi hódít, míg Vecsésen a bizarr. csemperagasztó-ízű fagyit kóstolhatják meg a vállalkozó szelleműek. Egy veresegyházi cukrászdában pedig újabban a tejföl lett a fagylalt alapanyaga.

A veresegyházi Sulyán Cukrászda immár 44 éves múltra visszatekintő, családi tulajdonú vállalkozás. A cukrászdát vezető Sulyánné Belkó Kata mestercukrász elmesélte, hogy a kínálatot úgy igyekeznek összeállítani, hogy minden generáció megtalálja a számára legízletesebbet. Ezért a hagyományos ízek, mint például a puncs és a fahéj mellett mindig megtalálhatók a különlegesebb ízvilágú fagylaltok is, és kevésbé megszokott alapanyagokból is készítenek fagyit. Idén például tejfölből.

„A tejfölt mindenki nagyon szereti, az egy igazán magyaros íz, én azt gondolom, és ezért próbáltuk ki. Nagyon kevés cukrot teszünk csak a tejfölhöz, illetve nagyon magas zsírtartalmú és jó minőségű tejfölt használunk a készítéséhez. Szerintem nagyon-nagyon szereti mindenki, főleg a túrógombócfagylalttal párosítva” – mondta Sulyánné Belkó Kata a Metropolnak, akik meg is kóstolták a különlegességet.

Kapcsolódó írásaink